TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Vezi toate cărţile

Autor \ Marieta Safta

BIOGRAFIE

Este prim magistrat-asistent la Curtea Constitutionala a Romaniei (din 2010) si agent de legatura al Curtii Constitutionale la Comisia de la Venetia (din 2012).
Totodata, este lector universitar doctor la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii „Titu Maiorescu” din Bucuresti, titular la disciplinele Drept constitutional si Institutii politice, iar intre 2008 si 2013 a fost cadru didactic asociat la Academia de Studii Economice din Bucuresti.

Membru in Colegiul de redactie al revistelor Buletinul Curtii Constitutionale (din 2009) si Afaceri Juridice Europene (din 2013).

Autor si coautor de carti si articole de specialitate in domeniul dreptului constitutional si financiar-fiscal, dintre care amintim: Dialogul judecatorilor constitutionali, 2015 (coautor); Drept constitutional si institutii politice. Teoria generala a dreptului constitutional. Drepturi si libertati, 2014 (autor); Constitutionalizarea dreptului penal, in Analele Universitatii Bucuresti, Supliment, 2014 (coautor); Forme ale dialogului judiciar intre Curtile Constitutionale, in Dreptul nr. 6/2013 (coautor); Le rôle de la Cour Constitutionnelle dans la consolidation du régime juridique des professions libérales en Roumanie, in Revue Européenne de Droit Social, vol. XVIII, nr. 1/2013; Justitia Constitutionala. Functii si raporturi cu celelalte autoritati publice, Ed. Universul Juridic, 2012 (coautor); Le rôle de la Cour Constitutionnelle dans la consolidation de l’État de droit, in Revue Est Europa, nr. 2/2012; La relazione tra la Corte Costituzionale romena ed il potere esecutivo, in Diritto pubblico comparato ed europeo, nr. 1/2011 (autor).