TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Marie-Louise von Franz
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Marie-Louise von Franz (1915-1998) se numără printre cei mai importanți psihanaliști jungieni. În 1919, s-a mutat din Germania în Elveția, împreună cu familia. A locuit la Zürich, unde avea să-l cunoască, în anul 1933, pe Carl Gustav Jung, cu care avea să lucreze până la moartea acestuia, survenită în anul 1961. A studiat inițial filologia clasică la Universitatea din Zürich, dedicându-se apoi psihanalizei. 

De-a lungul anilor, a publicat peste 20 de volume de psihologie analitică, fiind preocupată în primul rând de universul basmelor și de vis (a interpretat, după cum a susținut ea însăși, peste 65 000 de vise), temă pe care a cercetat-o în studii care au făcut-o celebră în lumea academică. S-a aplecat și asupra alchimiei, pe care a abordat-o din perspectivă jungiană, și asupra imaginației active. A tradus manuscrise alchimice, a fost cofondator al Institutului C.G. Jung din Zürich, a înființat mai multe centre de studii jungiene, a susținut conferințe în numeroase țări.

Printre cărțile sale se numără: An Introduction to the Interpretation of Fairy Tales (1971), C. G. Jung. Sein Mythos in Unserer Zeit (1972), Alchemical Active Imagination(1979), Träume (1985), Der ewige Jüngling. Der Puer Aeternus und der kreative Genius im Erwachsenen (198)7, Psychotherapie. Erfahrungen aus der Praxis (1990), Archetypische Dimensionen der Seele (1994), The Cat. A Tale of Feminine Redemption (1999).