TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Maria Sandu

Maria Sandu este conferențiar universitar doctor la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, coordonator al programului de masterat „Securitate Comunitară și Controlul Violenței” al Departamentului de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A obținut licența în profilul psihosociopedagogie, specializarea asistență socială (1995) urmată de studii postuniversitare de tip masterat, specializarea „Psihologia câmpului social” (1996).

În anul 2000 a obținut titlul de doctor în drept iar în anul 2015, titlul de doctor în sociologie. Predă cursuri de Criminologie și victimologie, Probațiune și justiție restaurativă, Asistență socială a persoanelor deviante, Teorie și metodă în asistența socială, Protecția familiei în context european în cadrul programelor de licență și masterat.

În calitate de autor și coautor a publicat cărți, studii și cursuri universitare dintre care amintim: Filiația. Abordare socio-juridică (2003), Probaţiune şi reinserţie socială în tranziţia românească (2004), Asistența socială a persoanelor deviante (2008), Manual de formare profesională privind lucrul cu persoanele condamnate care urmează să se libereze din penitenciar (2009), Supravegherea şi asistenţa postpenală (2011), Responsabilitatea parentală și transmiterea valorilor religioase în mediul familial (2016), Efectele secularizării asupra relației părinți-copii. Studiu de caz: municipiul Iași (2016); Perspectiva victimei în cadrul evaluării psihosociale a comportamentului agresional (2016).