TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Maria Postu
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

MARIA POSTU este profesoară de liceu (Liceul Teoretic „C.A. Rosetti”, București), doctor în Filologie și membră a Uniunii Scriitorilor din România. Cărți publicate: Leonor și zânele, ediție bilingvă româno‑franceză, Editura Școala Ardeleană, Cluj‑Napoca, 2017 (nominalizată la Premiile Uniunii Scriitorilor din România, secțiunea Literatură pentru copii, 2018), Cutia poștală a cerului, Editura eLiteratura, București, 2014; Privilegiul Imperfecțiunii, Editura Tipo Moldova, Iași, 2013 (antologie de poeme în colecția Opera Omnia); Imaginarul puterii în proza română, eseu, Editura Tipo Moldova, Iași, 2013, Povestiri de trezit adulții, Editura Tracus Arte, București, 2011; Arca lui Breban, eseu, Editura Ideea Europeană, București, 2010; Din spatele ferestrei, Editura Muzeul Literaturii Române, București, 2007; Abonament viață‑moarte, Editura Vinea, București, 2003; Întâlnire cu Altamira, Editura Eminescu, București, 1999; Insomnii molipsitoare, Editura Pandora, București, 1994.
A publicat eseuri științifice, cronici literare, proză scurtă și poezie în numeroase reviste literare: Pro Saeculum, Luceafărul de dimineață, Vatra Veche, Fereastra, Contemporanul, Oglinda literară, Caligraf, Meandre, Convorbiri literare, Ramuri, 13 Plus, Amurg Sentimental, Faleze de piatră și în revistele internaționale Niram Art, Lumina și pe site‑uri literare.
Este prezentă în antologii de poezie ale ASB precum și în antologia Balcanica, editată în urma participării la Festivalul Poeților din Balcani, Brăila, 2017. A susținut lecturi publice de poezie în București în cadrul unor evenimente culturale cum ar fi: Festivalul Internațional de Poezie, București, edițiile 2015, 2016 și 2019, Festivalul Poeților din Balcani, Brăila, 2017.
A primit mai multe premii la concursuri și festivaluri de creație naționale și internaționale dintre care amintim: Diploma Francofoniei la Concursul de Poezie „Europoésie”, Paris, 2013; Premiul „Naji Naaman” la Concursul Internațional de Creație organizat de Casa Naaman pentru Cultură din Beirut, 2012; Premiul „Agatha Grigorescu” la Concursul Internațional „Romeo și Julieta la Mizil”, Mizil, 2011; Premiul Centrului Cultural Lucian Blaga la Festivalul Internațional „Lucian Blaga”, Sebeș‑Alba, 2008 ș.a.