TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Vezi toate cărţile

Autor \ Manuel Rivas

Raftul Cartepedia

Manuel Rivas

Vezi toate cărţile
AdaugăPreview Creionul tâmplarului Creionul tâmplarului Manuel Rivas
În stoc
13,49 lei
-30%
19,27 lei

BIOGRAFIE

Manuel Rivas (n. 1957, A Coruña) este romancier, poet, eseist şi ziarist. Absolvent al Universidad Complutense din Madrid, a lucrat de-a lungul timpului în presa scrisă, în radio şi televiziune, temele sale predilecte fiind cele sociale şi de protecţia mediului, Rivas numărându-se printre fondatorii Greenpeace în Spania.

Considerat unul dintre cei mai importanţi autori spanioli contemporani şi cea mai originală voce a literaturii galiciene (limbă oficială în Spania din 1978), Manuel Rivas a cunoscut succesul mondial, cărţile sale fiind traduse şi publicate nu numai în Europa, ci şi în cele două Americi. Jocurile stilistice inedite, profunda poezie a descrierilor sale şi temele abordate, de un profund umanism, i-au adus numeroase premii, cum ar fi: Premio de la Crítica en Galicia, Premio Nacional de Narrativa, Premio de la Crítica Española, Premio Torrente Ballester, Premio Arcebispo Xoán de San Clemente y el de la Crítica, Premio ONCE – Galicia a la Solidaridad, Premio Libro del Año, ca şi o distincţie din partea secţiei bel-giene a Amnesty International. Volumele sale de proză cele mai cunoscute sunt Un million de vacas (1990), Los comedores de patatas (1992), ¿Que me quieres, amor? (1996), El secreto de la tierra (1999), Los libros arden mal (2006), Todo es silencio (2010).

În afara romanului de faţă, în anul 1999 i-a fost ecranizată şi povestirea La lengua de las mariposas, în regia lui José Luis Cuerda, care va regiza şi filmul ce are la bază ultimul roman al lui Manuel Rivas, Todo es silencio.