TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Vezi toate cărţile

Autor \ Mădălina Diaconu

Raftul Cartepedia

Mădălina Diaconu

Vezi toate cărţile
Preview Despre miresme și duhori Despre miresme și duhori Mădălina Diaconu
Indisponibil

BIOGRAFIE

Mădălina Diaconu (n. 1970, Bucuresti). Studii de filozofie la Bucuresti si Viena. Doctorate la Universitatea din Bucuresti (1996) si Universitatea din Viena (1998). In 2005, docentura in filozofie la Universitatea din Viena pe tema unei estetici fenomenologice a tactilitatii, a olfactiei si a gustului.

Cadru didactic la Facultatea de Filozofie, Universitatea din Bucuresti (1993-2003). Cercetator stiintific la Academia de Arte Plastice, Viena (2003-2005). Lector la Universitatea de Arte Aplicate, Viena (2003-2005). Cercetator stiintific la Academia Austriaca de Stiinte (2005-2006). Stagii de cercetare la Viena, Berlin, Potsdam, Freiburg-im-Breisgau, Paris si Grasse. Profesor invitat la Universitatea din Praga, Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca. Din 2006, docent la Facultatea de Filozofie de la Universitatea din Viena.
Din 2007, conducatoare a proiectului de cercetare "Design haptic si olfactiv -- resurse pentru industriile creative din Viena", la care participa filozofi, chimisti, botanisti, designeri si pedagogi ai artei de la mai multe universitati din Viena. Directoare a Institutului pentru antropologia simturilor si cultura cotidiana ISAAK (Viena). Membra de redactie a revistei Studia Phaenomenologica a societatii romane de Fenomenologie.

Publicatii: Pe marginea abisului. Soren Kierkegaard si nihilismul secolului al XIX-lea (Editura Stiintifica, 1996); Blickumkehr. Mit Martin Heidegger zu einer relationalem Asthetik (Peter Lang, Frankfurt a.M., 2000); Ontologia operei de arta in lumina principiului identitatii (Editura Crater, 2001), Person, Community and Identity (coeditor, impreuna cu Ion Copoeru si Delia Popa; Cluj-Napoca, 2003); Arta si adevar / Kunst und Wahrheit. Festschrift fur Walter Biemel zum 85. Geburtstag (editor; Humanitas, 2003), Tasten, Reichen, Schmecken. Eine Asthetik der anasthesierten Sinne (Konigshaussen & Neumann, Wurzburg, 2005); Bukarest -- Wien. Eine kulturhistorische Touristik an Europas Randern (coautor: Lukas Marcel Vosicky, LIT, Berlin/Viena, 2007).

Traduceri: Soren Kierkegaard, Boala de moarte (Ed. Humanitas, 1999, 2006). Studii au aparut in volume colective si reviste de specialitate din Austria, Belarus, Franta, Germania, Italia, India, Polonia, Romania, S.U.A, Olanda, Spania.