TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Lemony Snicket
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Poate că numele Daniel Handler nu vă spune mare lucru, dar cu siguranță îl știți după pseudonimul cu care a semnat cărțile din O serie de evenimente nefericite: Lemony Snicket.
Handler s-a născut în 1970 în San Francisco, unde locuiește și în prezent. În 1992 a absolvit cursurile Universității Wesleyan, iar după aceea s-a dedicat muzicii și scrisului. A cântat la acordeon în două formații, cea mai importantă colaborare a lui fiind cu The Magnetic Fields.

Prima lui carte, The Basic Eight, un roman pentru adulți, a fost respinsă de 37 de ori înainte să fie publicată. În 1998, Handler, sub heteronimul Lemony Snicket, a început lucrul la primul volum din O serie de evenimente nefericite. Cărțile s-au bucurat de un mare succes, fiind vândute în peste 60 de milioane de exemplare și ecranizate atât pentru marele ecran, cât și pentru televiziune.
Între 2012 și 2015, a mai publicat o serie de patru volume, All the Wrong Questions, a căror acțiune se petrece înainte de întâmplările descrise în O serie de evenimente nefericite.