TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Lamya-Diana Hărătău
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Studii: A absolvit Facultatea de Drept a Universității din București în anul 2008, urmând apoi studiile masterale în cadrul Universității „Nicolae Titulescu” din București – Facultatea de Drept, specializarea „Științe penale”. În anul 2015 a obținut titlul de doctor în drept, tot în cadrul Universității „Nicolae Titulescu” din București, cu teza de doctorat Legitima apărare și provocarea în reglementarea noului Cod penal. Conexiuni în teorie și practică judiciară.

Activitate profesională: În prezent este lector universitar în cadrul departamentului de științe penale al Facultății de Drept – Universitatea „Nicolae Titulescu” din București, titulară de curs la disciplina Criminologie, precum și titulară de seminar la disciplina Drept penal – parte generală I, II. De asemenea, este și avocat în Baroul București, partener în cadrul SCA „Hărătău & Asociații”.

Publicații: Teorie și practică execuțional penală. Sinteze și întrebări pentru uzul studenților și al masteranzilor, Ed. Hamangiu, 2021; Drept penal, partea generală – teste grilă pentru seminare, examene de an și licență, Ed. Hamangiu, trei ediții (2021, 2015, 2014); Noul Cod penal. Note. Corelații. Explicații, în colectiv, Ed. C.H. Beck, 2014; Foundations of European criminal law, în colectiv, Ed. C.H. Beck, 2014; Îndreptar de urmărire penală, în colectiv, Ed. Universul Juridic, 2010.

A publicat, de asemenea, numeroase articole în reviste de specialitate, dintre care amintim: Aspecte comparative între instituția legitimei apărări neimputabile și scuza provocării, în Revista de drept penal, nr. 1/2014; Scuza provocării între istorie și actualitate, în Revista de Drept penal, nr. 3/2012; Scoaterea de droguri din țară. Unitate sau pluralitate de infracțiuni?, în Revista de drept penal, nr. 2/2010; Reflecții privind infracțiunea prevăzută de art.5 din legea nr. 143/2000 în modalitatea punerii la dispoziție a unei locuințe pentru consum de droguri, în Revista Dreptul nr. 9/2009.

actualizat martie 2022