TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Vezi toate cărţile

Autor \ Kevin Crossley Holland

Raftul Cartepedia

Kevin Crossley Holland

Vezi toate cărţile
AdaugăPreview Regele Tărâmului dintre hotare. Trilogia Arthur (vol. 3) Regele Tărâmului dintre hotare. Trilogia Arthur (vol. 3) Kevin Crossley Holland
În stoc
8,67 lei
-10%
9,63 lei
Preview La răscruce La răscruce Kevin Crossley Holland
Indisponibil
Preview Piatra magică Piatra magică Kevin Crossley Holland
Indisponibil

BIOGRAFIE

Kevin Crossley-Holland este poet și scriitor englez, autor de antologii și de cărți pentru copii. S-a născut în 1941 în Mursley, North Buckinghamshire, și a crescut în Whiteleaf, un sat din vestul Angliei. A studiat la Oxford, unde și-a descoperit pasiunea pentru literatura anglo-saxonă. După absolvire a fost bursier Gregory în poezie la Universitatea din Leeds, iar între 1972 și 1977 a predat literatura anglo-saxonă la Universitatea din Londra.

Prima sa carte a fost o traducere a epopeii Beowulf, după care a realizat volume ce reiau teme tradiționale ca The Norse Myths sau British Folk Tales, alături de numeroase culegeri pentru adulți și copii. De asemenea, este realizator consacrat de emisiuni radio, lector la British Council și membru al Societății Regale pentru Literatură.

Romanul The Seeing Stone (2000; trad. rom. Piatra magică, 2008), primul volum din trilogiaArthur, a fost tradus în peste douăzeci de limbi și i-a adus Premiul Guardian acordat literaturii pentru copii, Premiul Tir na n-Og și Medalia de Bronz a premiilor Smarties, fiind nominalizat și la Premiul Whitbread pentru Cartea Anului, la secțiunea literatură pentru copii. Următoarele volume ale seriei sunt At The Crossing Places (2001; trad. rom. La răscruce, 2009) și King of the Middle March (2003).