TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Katherine Arden
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Katherine Arden (n. 1987) este o scriitoare americană născută în Austin, Texas.

A locuit timp de doi ani la Moscova şi a studiat literatura rusă şi franceză. A debutat în 2017 cu Ursul şi privighetoarea, prima parte dintr-o trilogie intitulată Winternight, urmată, în 2018, de The Girl in the Tower.

Autoarea povestește pe site-ul ei despre procesul de scriere al primului ei roman. A început la o fermă din Hawaii, unde a lucrat o perioadă în încercarea de a răspunde la întrebările tipice pentru un tânăr adult: Cine sunt eu? Ce-mi doresc? Ce pot să fac pentru a ajunge acolo? Pentru că se plictisea culegând nuci Macadmia și pentru că la ferma vecină locuia o familie din Ucraina cu o fiică pe nume Vasilisa (alintată Vasya), Katherine Arden a început să scrie o poveste care avea loc în Rusia, cu Vasya drept personaj principal. Autoarea mărturisește că pe atunci nu avea nicio idee despre cum se scrie o carte, dar i s-a părut o activitate amuzantă și s-a hotărât să ducă la bun sfârșit povestea - ceea ce s-a dovedit mai ușor de zis decât de făcut.

După o încercare de a reveni în Texas, s-a întors la aceeași fermă din Hawaii, unde a locuit într-un cort, a preparat smoothies la un stand de pe marginea drumului și a continuat să scrie, cu hainele mereu umede și picioarele pline de nisip. De la fermă s-a mutat într-o iurtă, apoi într-un studio de yoga, a fost ghid pentru excursii călare, în timp ce cartea a continuat să crească. În cele din urmă s-a mutat pentru un an în Alpii Francezi, unde a lucrat ca asistent de profesor, și-a făcut prieteni și a întâlnit un campion de ski care i-a frânt inima. La finalul tuturor acestor experiențe s-a ales cu prima variantă a cărții. 

În 2014, Katherine Arden a semnat un contract pentru publicarea romanului Ursul şi privighetoarea, care urma să apară în 2017, după care a plecat într-o călătorie prin lume timp de șase luni - perioadă în care a lucrat la The Girl in the Tower în parcuri, cafenele și biblioteci. Ulterior s-a stabilit în Vermon, unde locuiește și acum împreună cu un tip roșcat pe care l-a cunoscut pe un vârf de munte. Povestea completă o puteți afla pe pagina autoarei.