TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autor \ Julia Navarro
Vezi toate produsele

Julia Navarro Vezi toate produsele

Licenţiată în Jurnalism, Julia Navarro a lucrat pentru mai multe publicaţii, printre care revistele „Guadiana”, „Interviú” şi „Panorama”. A făcut parte din primul grup de jurnalişti de radio la „Cadena SER”, a fost coeditoare şi prezentatoare a programului „Centros de poder”, de la „TVE”, şi colaboratoare la emisiunile postului „Telecinco”. În prezent este analist politic la „Agencia OTR/Europa Press”, pentru care scrie o rubrică de opinie, cronici parlamentare şi analize care se publică în peste cincizeci de ziare din întreaga Spanie. Colaborează la programul „La Tarde” de la „Cadena COPE ” şi „La Mirilla”, de pe canalul „Sur Radio”. Săptămânal publică o analiză politică în revista „Tiempo”.

Prima sa carte, „Partidul Socialist-Laburist Spaniol. Provocarea socialistă”,  apare în 1977, după care urmează alte volume de jurnalism politic, până la prima sa operă de ficţiune, din 2004. 
Autoare a unor cărţi de actualitate politică, Julia Navarro a avut un succes deosebit cu primul său roman, „Confreria Sfântului Giulgiu”, obţinând primele locuri la vânzări atât în Spania, cât şi în străinătate. Tradusă în peste 15 limbi, „Confreria Sfântului Giulgiu”a devenit best-seller, cumpărându-i- se drepturile pentru a fi ecranizată.
Următorul său roman, „Biblia de lut”, i-a adus confirmarea succesului ca scriitoare. Cele două titluri s-au vândut până la această dată în peste două milioane de exemplare în toată lumea şi au fost publicate în peste 25 de ţări. 
În 2007, Julia Navarro şi-a lansat cel mai recent roman, „Răzbunarea sângelui nevinovat”, care va fi prezentat şi la Târgul „Bookfest” de la Bucureşti, târg ce-şi va deschide porţile la începutul lunii iunie a.c. Toate cele trei romane al Juliei Navarro au apărut în traducere la Editura RAO şi au au obţinut diferite distincţii: Premiul „Ce să citim” pentru cel mai bun roman spaniol (2004), Premiul Oraşului Cartagena (2004), Premiul „Condeiul de argint” al Târgului de Carte de la Bilbao (2005), Premiul „Protagoniştii literaturii” şi Premiul „ Mai mult decât Muzica Romanelor”
(2006). 
În lista scriitorilor spanioli cu best-seller-uri în toată lumea, numele Juliei Navarro se regăseşte în top 5.
Volume publicate: „Partidul Socialist-Laburist Spaniol. Provocarea socialistă” („PSOE. El desafío socialista”), eseu, Madrid, Maisal, 1977. 

„Noi, tranziţia” („Nosotros, la transición”), eseu, Madrid, Temas de Hoy, 1995.

 „1982–1996, între Felipe şi Aznar” („1982-1996, entre Felipe y Aznar”), eseu,  Madrid, Temas de Hoy, 1996.  
  
„Castro, Raimundo. Stânga ce va veni.”(„Castro, Raimundo. La izquierda que viene”), eseu, Madrid, Esapa Calpé, 1998.  
„Doamna preşedintă” („Señora presidenta”), biografie, Barcelona, Plaza y Janés, 1999. 
„Noul socialism” („El nuevo socialismo”), eseu, Madrid, Temas de Hoy, 2001.

„Confreria Sfântului Giulgiu” („La Hermandad de la Sábana Santa”), roman, Barcelona, Plaza y Janés, 2004. 
„Biblia de lut” („La Biblia de Barro”), roman, Barcelona, Plaza y Janés, 2005.
„Răzbunarea sângelui nevinovat” („La Sangre de los inocentes”), roman, Barcelona, Plaza & Janés, 2007.