TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Autor \ Joyce Carol Oates
Vezi toate produsele

Joyce Carol Oates Vezi toate produsele

Reputaţia prodigioasei autoare nord-americane Joyce Carol Oates se bazează pe un talent urmărit, de-a lungul carierei, cu o îndărătnicie ajunsă proverbială. Bibliografia ei numără, de la debutul care se produce în anul 1964 cu romanul The Shudderig Fall, peste cincizeci de titluri de romane şi numeroase alte volume de proză scurtă, teatru şi eseuri.

Premiile şi nominalizările pe care le primeşte, precum şi statutul de bestseller pe care îl ating multe din volumele autoarei îi conferă o notorietate aparte în peisajul literaturii americane, nu de puţine ori numele ei fiind asociat neoficial cu o nominalizare la Premiul Nobel.

Pentru them primeşte National Book Award în 1970, iar în 1996 primeşte PEN/Malamud Award pentru excelenţă în arta prozei scurte; Blondes primeşte, în 2000 şi 2001, nominalizări pentru Pulitzer Prize şi pentru National Book Awards, iar Fiica groparului este nominalizată pentru National Book Critics Circle Award for Fiction în 2007.

Prestigiul ei este întărit şi de o lungă carieră universitară (din 1978 predă literatură şi Creative Writing la Princeton). Un amănunt anecdotic: la Princeton îi încurajează primele tentative scriitoriceşti lui Jonathan Safran Foer.