TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Vezi toate cărţile

Autor \ Joseph E. Stiglitz

BIOGRAFIE

Joseph E. Stiglitz, economist laureat al Premiului Nobel, deţinător al distincţiei „Medalia John Bates Clark” şi membru al Royal Society, a fost vicepreşedinte senior şi economist-şef al Băncii Mondiale şi şeful echipei de consilieri pe probleme economice a fostului preşedinte american Bill Clinton. A fost de asemenea unul dintre consultanţii lui Barack Obama, pe care l-a criticat ulterior pentru planul de salvare a industriei financiare.

Din anul 2000 predă economie la Columbia University. Este cunoscut pentru critica pe care o aduce unor instituţii precum FMI sau Banca Mondială şi pentru polemica purtată cu economiştii pieţei libere, pe care îi defineşte drept „fundamentalişti ai pieţei libere”. În 2001, alături de George A. Akerlof şi A. Michael Spence, a primit Premiul Nobel pentru cercetările privind asimetria informaţiilor, iar printre temele lui de cercetare se numără şi salariul de eficienţă, care s-a materializat în modelul Shapiro-Stiglitz.

Este autorul cărţilor Globalizarea. Speranţe şi deziluziiMecanismele globalizăriiRăzboiul de trei trilioane de dolari (cu coautoarea Linda Bilmes), În cădere liberă.