TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Joe Abercrombie
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Joe Abercrombie este un scriitor britanic de fantasy și editor de film. S-a născut în Lancaster, Anglia. Studiile și le-a făcut la Royal Grammar School și Manchester University, unde a urmat cursurile de psihologie. Este autorul trilogiei Prima Lege.

Abercrombie a lucrat ca producător de televiziune înainte de a deveni editor de film liber profesionist. În timpul unei pauze între servicii a început să scrie Tăișul sabiei în 2002 (trad. rom. 2011), carte pe care a finalizat-o în 2004. În 2006, ea a apărut la editura Gollancz, fiind urmată de alte două cărți din trilogia Prima LegeBefore They Are Hanged (trad. rom. Fără îndurare, 2013) și Last Argument of Kings.

La începutul anului 2008, Abercrombie a fost unul dintre cei care au contribuit la seria BBC Worlds of Fantasy, alături de Michael Moorcock, Terry Pratchett și China Miéville, printre alții.

În 2009 a publicat romanul Best Served Cold, a cărui acțiune se petrece în universul Primei Legi, dar este un roman de sine stătător. A urmat The Heroes (2011), care aparține tot aceluiași univers.

Abercrombie trăiește în Bath, Somerset, cu soția și cei trei copii.