TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Jean Craighead George
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Jean Craighead George s-a născut la Washington, D.C., pe 2 iulie 1919. Provenind dintr-o familie de naturaliști, a dezvoltat și ea o pasiune pentru acest domeniu, din care s‑a inspirat când a scris cele peste o sută de cărți pentru copii.

A absolvit Pennsylvania State University în 1941, licențiindu-se în știință și literatură. Cărțile ei impresionante despre natură i-au adus diverse premii, cum ar fi Premiul Aurianne pentru cartea Dipper of Copper Creek (1956) sau Newbery Honor pentru al treilea roman al ei, My Side of the Mountain (1959). În 1964, a fost nominalizată, din partea Statelor Unite ale Americii, la prestigiosul Hans Christian Andersen Award.

Cartea Julie din neamul lupilor a fost inspirată de studiile ei despre lupi din anul 1970, când, în urma unei vizite la Laboratorul de Cercetare Arctică Navală din Barrow, Alaska, a văzut o tânără traversând tundra de una singură. Acest roman a primit Medalia Newbery în anul 1973 și a fost finalist la National Book Award, în același an. Succesul cărții a determinat-o pe autoare să scrie alte două volume, Julie (1994) și Julie’s Wolf Pack (1997), precum și scurte povestiri ilustrate despre lupi, ca Nutik, the Wolf Pup (2001), Nutik and Amaroq Play Ball (2001).

În 2012 a încetat din viață, la New York.