TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Autor \ Jacques Duquesne
Vezi toate produsele

Jacques Duquesne Vezi toate produsele

S-a născut în 1930 la Dunkerque (Normandia), într-o familie modestă, dar cu solide tradiții de educație religioasă. La 17 ani pleacă la Paris pentru a-și face studiile universitare (științe politice și drept). Activitate intensă în organizații catolice de tineret, secretar general la Association catholique de la jeunesse francaise.

În 1957 își începe strălucita carieră de ziarist: ca reporter al jurnalului La Croix, denunță, nu fără riscuri majore, tortura practicată de armata franceză în Algeria; director delegat la Panorama chrétiene (1964); colaborează la Europe 1 și la L'Express, al cărui redactor șef adjunct devine; cofondator, împreună cu un grup de ziariști demisionări de la L'Express, al publicației catolice Le Point (1974); director al acesteia în 1985.

Autor de eseuri (Les Catholiques francais sous l'OccupationLa Gauche du Christ), biografii (Jean BartSfantul Eligiu) și romane (Maria VandammeAlice Van MeulenCatherine CourageLaura C., vândute în peste un milion de exemplare). Cel mai mare succes al său este biografia Isus, apărută în toamna lui 1994, la Flammarion.