TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Vezi toate cărţile

Autor \ Ionel Nicu Sava

Raftul Cartepedia
Ionel Nicu Sava

Ionel Nicu Sava

Vezi toate cărţile

BIOGRAFIE

Ionel Nicu Sava este sociolog, conferenţiar al Universităţii din Bucureşti şi profesor asociat al Academiei de Studii Economice. A obţinut licenţa în sociologie (1993) şi a urmat cursuri de specializare la Colegiul G.C. Marshall din Germania (1996). Şi-a susţinut doctoratul la Universitatea din Bucureşti (1999) cu o teză privind tranziţia economică şi socială a Europei de Est. În 2001 a primit bursa “Manfred Wörner” a NATO pentru un proiect privind rolul asistenţei externe în tranziţia democratică a ţărilor din Europa de Sud-Est. În 2002 a fost bursier Fulbright la Universitatea California din Los Angeles.

În paralel cu cariera academică, Ionel Nicu Sava a ocupat diverse funcţii publice în ministerul de externe şi al apărării. Între 2007 şi 2011 a fost ambasador în Elveţia şi Liechtenstein.

Ionel Nicu Sava a publicat şase cărţi şi un număr de traduceri, capitole în cărţi, studii şi articole pe teme de sociologie, geopolitică, securitate. Între 2000-2007 a fost şi director al Editurii Ziua. În 2001 a iniţiat Masterul de studii internaţionale şi de securitate al Universităţii din Bucureşti. Este membru în diverse organizaţii academice şi profesionale din ţară şi străinătate.