TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Autor \ Ionel Nicu Sava
Vezi toate produsele

Ionel Nicu Sava Vezi toate produsele

Ionel Nicu Sava este sociolog, conferenţiar al Universităţii din Bucureşti şi profesor asociat al Academiei de Studii Economice. A obţinut licenţa în sociologie (1993) şi a urmat cursuri de specializare la Colegiul G.C. Marshall din Germania (1996). Şi-a susţinut doctoratul la Universitatea din Bucureşti (1999) cu o teză privind tranziţia economică şi socială a Europei de Est. În 2001 a primit bursa “Manfred Wörner” a NATO pentru un proiect privind rolul asistenţei externe în tranziţia democratică a ţărilor din Europa de Sud-Est. În 2002 a fost bursier Fulbright la Universitatea California din Los Angeles.

În paralel cu cariera academică, Ionel Nicu Sava a ocupat diverse funcţii publice în ministerul de externe şi al apărării. Între 2007 şi 2011 a fost ambasador în Elveţia şi Liechtenstein.

Ionel Nicu Sava a publicat şase cărţi şi un număr de traduceri, capitole în cărţi, studii şi articole pe teme de sociologie, geopolitică, securitate. Între 2000-2007 a fost şi director al Editurii Ziua. În 2001 a iniţiat Masterul de studii internaţionale şi de securitate al Universităţii din Bucureşti. Este membru în diverse organizaţii academice şi profesionale din ţară şi străinătate.