TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Vezi toate cărţile

Autor \ Ioana Tudora

Raftul Cartepedia
Ioana Tudora

Ioana Tudora

Vezi toate cărţile

BIOGRAFIE

Ioana Tudora este lector la facultatea de Peisagistică din cadrul USAMV, Bucureşti, unde predă cursul de Teoria Peisajului şi îndrumă ateliere de proiectare. A activat ca profesor invitat la facultăţile de Arhitectură din Ghent şi Louvain şi la facultatea de Peisagistică din Gembloux — Belgia. A urmat studii de Arhitectură şi cursurile de Master în Urbanism la Universitatea „Ion Mincu“. Ulterior s-a specializat în socio-antropologie urbană la Bruxelles, unde a urmat cursurile de Master şi şi-a început doctoratul.

În 2000 şi în 2007 a fost bursier al New Europe College, proiectele ei de cercetare atingând probleme legate de spaţiul public şi de peisajul urban. Dintre lucrările sale putem aminti colaborările în cadrul volumelor colective publicate în colecţia „Spaţii Imaginate“ de la Editura Paideia, colaborările cu revistele Topos, Regard sur l’Est, Garten+Landshaft, Etudes Foncières, Igloo. A participat la o serie de proiecte de cercetare privind spaţiul public urban, susţinând conferinţe la Paris, Bruxelles, Porto. Fotografiile sale care analizează utilizarea spaţiului urban, locuirea şi peisajul vernacular au fost prezentate într-o serie de expoziţii personale sau de grup la Paris, Bruxelles sau Bucureşti.

Este membru al mai multor asociaţii profesionale, precum ATU (Asociaţia pentru Tranziţia Urbană), Fabrica de Peisaj, European Federation of Landscape Architects, sau non-profesionale —  Nova Team — Cinema Nova, Bruxelles.