TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Ioan-Mircea David
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Studii: A absolvit Facultatea de Drept a Universității din București în anul 2016, urmând apoi studiile masterale în cadrul aceleiași facultăți, cu specializarea „Științe penale”. Începând cu anul 2021 este doctorand în cadrul Facultății de Drept a Universității „Nicolae Titulescu” din București la disciplina Drept execuțional penal.

Activitate profesională: În prezent este avocat în cadrul Baroului București, titularul Cabinetului Individual de Avocat „Ioan Mircea David”.

Publicații: Teorie și practică execuțional penală. Sinteze și întrebări pentru uzul studenților și al masteranzilor, Ed. Hamangiu, 2021; Drept penal, partea generală – teste grilă pentru seminare, examene de an și licență, ediția a 3-a, revăzută și adăugită, în colectiv, Ed. Hamangiu, 2021; Drept penal. Partea specială. Teste grilă, în colectiv, Ed. Universul Juridic, București, 2019. A publicat, de asemenea, mai multe articole în publicații de specialitate sau portaluri juridice, dintre care amintim: Ce facem dacă apelantul-reclamant moare în etapa regularizării?, (www.juridice.ro), 2022; De la educația sexuală la coruperea sexuală a minorilor e doar un pas?, (www.juridice.ro), 2021; De ce judecătorul de cameră preliminară confirmă redeschiderea urmăririi penale față de suspect?, (www.juridice.ro), 2021; Scurte considerații cu privire la modificarea conținutului infracțiunii de nedenunțare prin Legea nr. 186/2021, (www.juridice.ro), 2021; Cât de eficientă este contestația privind durata procesului penal formulată în faza de urmărire penală?, (www.juridice.ro), 2020; Admiterea excepției lipsei calității procesuale pasive a Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților – un demers riscant, (www.juridice.ro), 2019; Despre procedura punerii sub interdicție judecătorească și neajunsurile ei, (www.juridice.ro), 2019; Admiterea contestației la executare – efecte asupra garanției de participare la licitația publică, (www.juridice.ro), 2017.