TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Ian McDonald
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Ian Mcdonald s-a născut în 1960 la Manchester. La cinci ani, când s-a mutat împreună cu familia la Belfast, a început să citească SF și peste câțiva ani scria deja primele texte de ficțiune. La douăzeci și doi de ani, a publicat prima povestire într-o revistă locală și a hotărât să-și dedice tot timpul literaturii, scriind în paralel scenarii de televiziune.

Desolation Road (1988), romanul sau de debut, propunea o poveste în deșertul de pe Marte, și avea să câștige Premiul Locus pentru Debut un an mai târziu. Povestea avea să continue în volumul Ares Express (2001).

Autorul a continuat să scrie proză scurtă și mai multe romane. În 2004, River of Gods a primit Premiul pentru cel mai bun roman al British Science Fiction Association. Aceeași distincție i-a revenit și în 2007 pentru volumul Brasyl, de asemenea nominalizat la Premiile Nebula și Locus. Și romanul The Dervish House (2010) s-a bucurat de succes, primind mai multe nominalizări și, de asemenea, încă un premiu decernat de British Science Fiction Association. În 2015 a apărut Luna nouă, prima parte din seria Luna, un fel de „Urzeala tronurilor în spațiu“, drepturile de ecranizare fiind achiziționate înainte de publicarea volumului.