TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Iain M. Banks
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Iain M. Banks s-a născut în 1954 în Scoția și a studiat literatura engleză, psihologia și filozofia la Universitatea Stirling, pe care a absolvit-o în 1975. După terminarea studiilor, Iain M. Banks a călătorit prin Europa și Maroc, apoi a avut diverse ocupații, de la tehnician pe o platforma petrolieră, la funcționar într-o firmă de avocatură londoneză.

A debutat în 1984 cu romanul The Wasp Factory, care i-a adus notorietatea. Imediat după aceea, s-a dedicat exclusiv scrisului, producând atât literatură mainstream, cât și science-fiction.

Spectrul lui Phlebas a apărut în 1987 și a fost primul lui roman SF, a cărui acțiune se petrece într-o uriașa civilizație interstelară, Cultura, care există în paralel cu societatea umană de pe Pământ.

În general, Iain M. Banks scrie o carte în trei luni, lucrând susținut, apoi intră în vacanță pentru restul anului, dedicându-se numeroaselor sale hobby-uri, cum ar fi automobilele, muzica și pilotarea avioanelor.

Pași pe sticlă este unul dintre romanele autorului care iese din sfera SF, dar care a fost apreciat atât de critici, cât și de admiratorii lui Iain M. Banks.