TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Grigore Şoitu
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Născut în 1972. Licențiat în drept administrativ (1999). Poet și publicist. Membru titular al Uniunii Scriitorilor din România (membru în Consiliul Director al Secției de Poezie din cadrul Asociației Scriitorilor București). A publicat, în perioada 1994-2008, poeme, interviuri și recenzii în revistele: Tomis, Vatra, Poesis și România literară. Membru fondator al Asociației Arte&Litere ASALT din Constanța și membru fondator al Cenaclului de Marți, coordonat de criticul literar Marin Mincu. Face parte din Grupul de la Constanța, alături de Mircea Țuglea, Sorin Dinco, Ileana Bâja, Mugur Grosu, George Vasilievici, Dan Mihuț, Marius Pârlogea și Gili Mocanu. A mai publicat cronici literare și interviuri în Suplimentul de Marți al ziarului Observator din Constanța și articole pe teme economice în Ziarul UNU din București.

Volume publicate: Anticulinare, Editura Arhipelag, 1996, colecția „Ucenicul vrăjitor“ (Premiul POESIS pentru debut); Addenda, Editura Dacia, 2002, colecția „Poeții urbei“, seria „Poeții Constanței“; Spam, Editura Brumar, 2007 (nominalizat la Premiul „Avangarda 22“).

Texte selectate în antologii: Poezia română actuală de Marin Mincu, Editura Pontica, 1998, vol. 1; Erotica2, Editura Observator, 2002.