TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Grégoire Delacourt

Grégoire Delacourt este un scriitor francez născut în 1960 la Valenciennes. A făcut studii de drept la Grenoble, pe care le-a întrerupt destul de repede. În 1982 intră în publicitate, iar în 2004 își creează împreună cu soția sa propria agenție, „Quelle Belle Journée“.
În 2011 publică primul său roman, L’Écrivain de la famille, la vârsta de cincizeci de ani. Volumul este răsplătit cu numeroase premii chiar în anul apariției: Prix Marcel Pagnol, Prix Rive Gauche à Paris, Prix Carrefour du Premier Roman, Prix Cœur de France, Prix du premier roman Méo Camuzet.
În 2012 apare Lista dorințelor mele (La liste de mes envies), care devine rapid un bestseller, vândut în sute de mii de exemplare și tradus în peste 20 de țări. Premiile nu întârzie să apară: Prix Méditerranée des Lycéens, Prix des Lycéens de la Ville de Gujan-Mestras și Prix Livresse de Lire în 2013. Romanul a fost adaptat pentru scenă la începutul anului 2013, la Ciné 13 Théâtre, de regizoarea Anne Bouvier. O adaptare cinematografică este în curs de realizare.
Ultimul său roman, La première chose qu’on regarde, a fost lansat în 2013.