TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Vezi toate cărţile

Autor \ Gerald Durrell

Raftul Cartepedia
Gerald Durrell

Gerald Durrell

Vezi toate cărţile
AdaugăPreview Familia mea și alte animale Familia mea și alte animale Gerald Durrell
În stoc
29,7 lei
-10%
33 lei

BIOGRAFIE

Gerald (Gerry) Malcolm Durrell (1925–1995) a fost un naturalist, autor şi prezentator de televiziune britanic. Reputat cercetător în domeniul știinţelor naturale și un militant pentru protecția mediului înconjurător şi pentru protejarea speciilor pe cale de dispariţie, Gerald Durrell a rămas în istoria literaturii şi ca un scriitor de succes, iubit în toată lumea în special datorită fermecătorului volum Familia mea şi alte animale, transpus de BBC într­-un serial de televiziune şi, ulterior, într­-un film.

Romanul, devenit un clasic, este povestea celor cinci ani pe care excentrica şi amuzanta familie Durrell i­-a petrecut în superba insulă grecească Corfu, încercând să scape de oribila şi deprimanta climă englezească. Când au ajuns în acest paradis însorit, micul Gerry avea doar zece ani şi era însoţit de o mamă excepţional de tolerantă în faţa bizareriilor copiilor ei, de fratele lui mai mare Larry (cunoscutul romancier Lawrence Durrell), de celălalt frate Leslie a cărui pasiune neostoită era să tragă cu armele de foc, de sora lui Margo, veşnic îngrijorată de acnee şi înconjurată de voaluri şi parfumuri, şi de fantasticul câine Roger.
Cu o familie atât de neconvenţională, este clar că aventurile nu pot fi decât pe măsură, spre delectarea şi deliciul cititorilor.