TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Georgiana Anghel-Tudor
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

A absolvit Facultatea de Drept a Universității din București în anul 2002 și Institutul Național al Magistraturii, ca șef de promoție, în anul 2004.
Este judecător din anul 2005, în prezent la Curtea de Apel Constanța, Secția penală, în perioada aprilie 2013-martie 2014 activând în cadrul Direcției Afaceri Europene și Drepturile Omului a Ministerului Justiției. În perioada 2015-2018 a fost membru al Grupului de experți privind politica Uniunii Europene în materie penală constituit prin Decizia Comisiei Europene din 21 februarie 2012, participând periodic la întâlnirile Grupului de experți, care se reunește pentru a discuta și a oferi consultanță Comisiei Europene privind aspecte esențiale ale dreptului penal al Uniunii.

Totodată, din anul 2014 a activat, ca expert specializat în domeniul noului Cod de procedură penală, în cadrul proiectului „Asistență pentru consolidarea capacității sistemului judiciar din România de a face față noilor provocări legislative și instituționale”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, susținând în această calitate seminare în cadrul programelor de formare profesională continuă derulate de Institutul Național al Magistraturii, și, din 2008, ca formator la Școala Națională de Grefieri în mai multe domenii. A fost expert și în cadrul proiectului „Asistență pentru consolidarea capacității instituționale în domeniul formării judecătorilor și procurorilor pentru aplicarea noilor coduri”, finanțat prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român pentru reducerea disparităților economice și sociale în cadrul Uniunii Europene extinse, și a susținut prezentări privind noul Cod de procedură penală la mai multe conferințe organizate de Institutul Național al Magistraturii, de universități și de alte organizații implicate în cercetarea științifică. 
În anul 2018, a fost selectată ca expert specializat în domeniul „Drept penal. Drept procesual penal” în cadrul Proiectului „Justiția 2020: profesionalism și integritate”, finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA), precum și în domeniul „Cooperare internațională în materie penală” în cadrul Proiectului „Formarea profesională și consolidarea capacității la nivelul sistemului judiciar”, finanțat prin Programul „Justiție” în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021 (MFN), pentru a susține în această calitate seminare la programele de formare profesională continuă derulate de Institutul Național al Magistraturii.

În anul 2019 a obținut titlul de doctor (în drept) la Universitatea din București, cu distincția excelent/summa cum laude, ca urmare a susținerii tezei de doctorat intitulate „Protecția intereselor financiare ale Uniunii Europene prin mijloace de drept penal”.
De asemenea, are numeroase participări la seminare, conferințe și alte forme de pregătire profesională în țară și în străinătate (Luxemburg, Franța, Germania, Spania, Belgia, Lituania, Bulgaria, Israel, Statele Unite ale Americii).