TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Vezi toate cărţile

Autor \ Gabriela Cristina Frenţiu

Raftul Cartepedia

Gabriela Cristina Frenţiu

Vezi toate cărţile

BIOGRAFIE

Gabriela Cristina Frenţiu 

A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj Napoca; absolventa a masteratului „Cultura si civilizatie italiana” al Catedrei de Limbi si Literaturi Romanice, Facultatea de Litere, Universitatea „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca in anul 1996. Doctor in drept din anul 2002.

In prezent, este judecator la Tribunalul Bistrita-Nasaud, unde ocupa si functia de vicepresedinte; lector universitar colaborator al Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca – Extensia Bistrita, din anul 2001; titulara a disciplinelor: drept civil, elemente de dreptul familiei si de procedura civila, drept constitutional.

Autor a peste 70 de articole aparute in special in revista Dreptul, precum si in: Revista de drept comercial, Revista romana de dreptul muncii, Curierul judiciar, Revista de drept penal, Revista Transilvana de Stiinte Administrative.

Printre ultimele carti publicate: Retrocedarea imobilelor preluate abuziv, Editura Hamangiu, Bucuresti, 2007, care a obtinut premiul revistei „Dreptul” – decembrie 2007; Dictionar juridic roman-italian si italian-roman, Editura Hamangiu, Bucuresti, 2008 (coautor); Codul de procedura civila comentat si adnotat, Editura Hamangiu, Bucuresti, 2008 (coautor); Fond funciar. Culegere de jurisprudenta, Editura Universul Juridic, Bucuresti, 2009 (coautor); Ajutorul public judiciar in materie civila (Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 51 din 21 aprilie 2008), Editura Universul Juridic, Bucuresti, 2010 (coautor); Contractul individual si contractul colectiv de munca. Conflictele de munca, Editura Universul Juridic, Bucuresti, 2011 (autor); Asigurari sociale, Ed. Universul Juridic, 2011 (coautor).