TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Vezi toate cărţile

Autor \ Francesc Torralba

Raftul Cartepedia

Francesc Torralba

Vezi toate cărţile
AdaugăPreview Inteligenţa spirituală Inteligenţa spirituală Francesc Torralba
Stoc furnizor
18,21 lei
-30%
26,01 lei

BIOGRAFIE

Francesc Torralba Roselló s-a născut la Barcelona (15 mai 1967). A studiat filozofia la Universitatea din Barcelona şi teologia la Facultatea de Teologie din Catalonia, iar ulterior şi-a continuat studiile la Universitatea din Copenhaga, unde a învăţat daneza pentru a-şi putea scrie teza de doctorat în filozofie despre Søren Kierkegaard. Teza de doctorat în teologie, pe tema gândirii antropologice a teologului catolic Urs Von Balthasar, a fost susţinută 1997. Pe parcursul traiectoriei sale profesionale a fost distins cu numeroase premii, a publicat peste 70 de cărţi de filozofie pe diverse teme şi este prezent în mass-media din Catalonia.

În prezent este profesor la Universitatea Ramon Lull din Barcelona şi ţine cursuri şi seminarii la multe alte universităţi din Spania şi America de Sud.

Predă Istoria filozofiei contemporane şi Antropologie filozofică şi-şi alternează activitatea la catedră cu meseria de scriitor. Ţine cursuri în întreaga ţară şi participă la congrese naţionale şi europene. 

Gândirea sa, cu vădite origini creştine, este orientată spre antropologia filozofică şi etică. Este specializat în filozofia lui Søren Kierkegaard, a cărui operă a tradus-o din daneză în catalană şi este foarte familiarizat cu gândirea lui Friedrich Nietzsche.