TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Elliot Aronson
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Elliot Aronson este psiholog si profesor la Universitatea din California, Santa Cruz, si la Universitatea Stanford. Anterior, a predat la Harvard, la Universitatea din Texas si la Universitatea din Minnesota. Este autorul a 22 de carti, printre care The Social Animal (1972),Age of Propaganda (2001, scrisa in colaborare cu Anthony Pratkanis), Nobody Left to Hate (2000), The Adventures of Ruthie and a Little Boy Named Grandpa (2005, in colaborare cu nepoata sa de 7 ani, Ruth Aronson).

Aronson este singura persoana din istoria de 120 de ani a American Psychological Association care a fost distinsa cu toate cele trei premii importante pe care aceasta organizatie le acorda. In 1981, a fost numit Profesorul Anului de catre Consiliul pentru Progresul si Sustinerea Educatiei.

Printre alte distinctii, Aronson a primit Premiul Gordon Allport pentru contributiile aduse la armonia interrasiala si Premiul William James pentru intreaga activitate, oferit de Association for Psychological Science (2007). Recent, colegii sai l-au numit unul dintre cei mai influenti 100 de psihologi ai secolului al XX-lea. A fost ales membru al American Academy of Arts and Sciences si a fost presedinte al Society of Personality and Social Psychology si al Western Psychological Association.