TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Dr. James H. Fowler
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Dr. James H. Fowler reprezintă un nou tip de politolog. Într-un efort de a se conecta la ştiinţele naturii, el a forţat limitele domeniului său de activitate pentru a identifica forţele sociale şi biologice care stau la baza naturii umane. Munca lui Fowler ca voluntar al Corpului Păcii în satele afectate de holeră din Ecuador l-a motivat să se întrebe de ce unii oamenii înfruntă mai bine provocările grupului din care fac parte decât alţii?

A studiat ştiinţele politice la Harvard University unde a obţinut doctoratul în filosofie şi, începând de atunci, şi-a dedicat viaţa unificării studiului rezultatelor politice cu studiul proceselor naturale. În prezent este profesor asociat la University of California, San Diego, la Catedra de Știinţe Politice şi la Center for Wireless and Population Health Systems.

Pe lângă munca sa legată de reţelele sociale, Fowler este cunoscut pentru studiul său despre evoluţia colaborării, economia comportamentală, participarea politică şi genetica politică (studiul bazei genetice a comportamentului politic). În vreme ce la Harvard a câştigat mai multe premii pentru activitatea sa de predare, studenţii îl cunosc drept profesorul care a descoperit prima dovadă ştiinţifică a “efectului Colbert”, un fenomen în care candidaţii politici primeau mai mult sprijin după apariţia la emisiunea satirică de televiziune a lui Stephen Colbert.