TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Vezi toate cărţile

Autor \ Diane Ducret

Raftul Cartepedia

Diane Ducret

Vezi toate cărţile
AdaugăPreview Femeile dictatorilor (Vol. 2) Femeile dictatorilor (Vol. 2) Diane Ducret
În stoc
37 lei
Preview Femeile dictatorilor Femeile dictatorilor Diane Ducret
Indisponibil

BIOGRAFIE

Diane Ducret, scriitoare și autoare de cărți de nonficţiune, s-a remarcat ca realizatoare de filme documentare și ca moderatoare a unor emisiuni de istorie. În 2011 a publicat prima sa carte, Femeile dictatorilor (apărută, în traducere, şi la Curtea Veche Publishing), care a devenit bestseller în Franţa şi în Europa şi care, în mod natural, a fost urmată de volumul de faţă. A treia sa carte, Corpus equi, a obținut, în 2013, Premiul pentru primul roman la festivalul Forêt des Livres.

Diane Ducret este scriitoare și autoare de cărți de istorie. Licenţiată în filozofie a Universităţii Paris-Sorbona (Paris IV), instituţie în cadrul căreia a obţinut, de asemenea, o diplomă de studii aprofundate în acelaşi domeniu, a obţinut apoi un doctorat în filozofie contemporană în cadrul Şcolii Normale Superioare. Diane Ducret a colaborat la realizarea unor documentare istorice pentru canalul France 3, a moderat emisiunea Le Forum de l’Histoire pe canalul Histoire şi a participat la emisiunea Secrets d’Histoire, difuzată de canalul France 2.

În 2011, a publicat prima sa carte, Femeile dictatorilor, care a devenit bestseller în Franţa şi în Europa și care a fost urmată curând de un al doilea volum având același subiect. Cea de a treia sa carte, Corpus equi, apărută în 2013, a obținut Premiul pentru primul roman la festivalul Forêt des Livres. De atunci a mai publicat: La Chair interdite (2014), L’homme idéal existe: il est québécois (2015) și Lady Scarface (2016).