TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Dave Asprey
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Dave Asprey este – după cum singur se autodefinește – un biohaker profesionist care și-a propus să trăiască până la vârsta de 180 de ani. Deocamdată, autorul volumelor „Bulletproof” și „Bulletproof: Cartea de bucate” a ajuns la vârsta de 48 de ani, CV-ul său dezvăluindu-ne un individ… puțin spus interesant.

După ce și-a finalizat studiile în informatică și a obținut un Master în Administrarea Afacerilor la Wharton (Universitatea Pennsylvania), a condus partea de strategii tehnologice într-o companie evaluată la 36 de miliarde de dolari; a jucat un rol important în crearea infrastructurii pentru Internetul modern și s-a aflat în fruntea consiliului consultativ al IBM (International Business Machines). A cunoscut culmile gloriei în afaceri, dar și abisurile eșecului, câștigând, și apoi pierzând, șase milioane de dolari. Muncind din greu, și-a neglijat fizicul, ajungând la o greutate de 136 de kilograme și la o stare de oboseală cronică, din cauza căreia uneori adormea în timpul întrunirilor. Avea mintea încețoșată, era irascibil și morocănos, se enerva repede și lua decizii mânat de impulsuri. Pentru că era conștient că nu putea continua prea mult în acest fel, s-a hotărât să găsească cauza stării deplorabile în care se afla. Astfel, 17 ani mai târziu și după mai bine de 1 milion de dolari cheltuiți, avea să afle secretele atingerii unei stări de înaltă performanță, putere și reziliență. 

A reușit astfel să preia controlul asupra răspunsului la stres al sistemului nervos și asupra producției de energie din celule pentru a-și crește reziliența. Lucrurile pe care le-a învățat pe parcurs i-au schimbat viața, și, după multe experimente, a descoperit că niște schimbări relativ simple în stilul de viață pot conduce la o energie cerebrală mult mai mare, la o mai bună putere de concentrare, la reținerea mai multor informații și chiar la o gândire mai creativă.