TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Cristian Englert
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Preocupat să retrăiască istoria Olandezului zburător, Cristian Englert a colindat neobosit țări și continente, iar în clipa de față visele sale orbitează în spațiul cosmic. De formație inginer de aeronave, cu specializări în software și robotică, lucrează în prezent la Agenția Spațială Europeană în Noordwijk, Olanda.

Toată viața sa a încercat să găsească un echilibru între preocupările științifice și cele literare. Primele povestiri și romane a început să le scrie în jurul vârstei de unsprezece ani, însă și-a făcut debutul publicistic de-abia în anii liceului. A continuat să publice în ziare și reviste, iar la jumătatea anilor 1990 a înființat primul ziar românesc integral virtual, Vocea Patriotului Național. În 2001, și-a publicat primul roman, numit Candidat la crimă, la Editura Pandora.

Mutându-se pe alte meridiane, s-a simțit dator să-și încerce mâna în limba engleză. Rezultatul – un număr de povestiri publicate în ziare și reviste, plus un roman pentru tineret numit Gamma Group. Chiar dacă engleza îi este o unealtă confortabilă, precizie, nerv și inspirație tot în vocabularul limbii române caută. Dovada: ultimul său roman, Piramida.