TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Archibald Cockren

Dupa o perioada preparatorie in medicina, in 1904, lui Cockren i s-a recunoscut, la Spitalul national pentru paralizie calificarea deplina in toate tipurile de masaj, exercitii de recuperare si tratament electro-dinamic. De aici a fost trans­ferat la Spitalul central Great Northern, unde a ramas mai multi ani. Din 1908, a putut sa-si dedice o parte din timp practicii private, perioada in care, pentru prima data, s-a stabilit in West Side din Londra; in timpul razboiulu, insa, a fost nevoit sa renunte la practica.

Anii 1915-1918 au fost dedicati in totalitate exercitiilor electro-dinamice, de masaj si recuperare in cadrul Spitalului pentru ofiterii britanici din South Audley, Londra si de la Spitalul militar Millbank. In 1918, a fost transferat in cadrul armatei australiene, iar in 1919 a luat parte la Conferinta pentru Pace organizata sub presedintia premie­rului australian. De atunci, adica in ultimii ani ai vietii Archibald Cockren s-a dedicat in intregime practicii private in cabinetul sau din Londra.

Timp de mai bine de douazeci de ani, a fost un cercetator pasionat de stiinta metalelor, de non-chimie si de bacteriologie si se va putea observa ca afirmatiile din aceasta carte poarta greutatea autoritatii pe care i-o confera, fara doar si poate, o viata inchinata alinarii suferintei si tratarii efective a bolilor omenesti.

Probabil nu multi sunt haraziti sa faca descoperiri atat de importante, cum au fost acelea care i-au rasplatit neintrerupta munca si rabdare. Intr-adevar, munca lui Cockren s-a desfasurat de nenumarate ori in conditii foarte dificile, fiind presarata cu multe dezamagiri, insa in cele din urma a capatat o recunoastere internationala pentru scrierile lui din domeniul alchimiei.