TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Claude M. Bristol

Născut în 1891, Claude M. Bristol a servit ca soldat în Primul Război Mondial în Franţa şi Germania. El a lucrat ca ziarist la „Stars and Stripes” până în 1919.

Cea mai cunoscută carte a sa, Magia credinţei, publicată în 1948, s-a vândut în mai bine de un milion de exemplare şi este în general considerată o lucrare clasică despre prosperitate. Magia credinţei a fost scrisă, spune el, pentru orice bărbat sau femeie care doreşte să se integreze şi să prospere în viaţa civilă.

Claude M. Bristol şi-a petrecut ani de zile studiind puterea de gândire. Astfel, a descoperit că cei mai mulţi oameni trec prin viaţă fără să realizeze efectul pe care convingerea îl poate avea asupra atingerii scopurilor lor.

În anii când Claude M. Bristol a fost soldat în Primul Război Mondial, a existat o perioadă în care nu a primit nicio plată, neputându-şi permite să-şi cumpere nici măcar ţigări. El şi-a programat în minte faptul că, atunci când va ajunge înapoi la viaţa civilă, "va avea o mulţime de bani". În mintea lui, aceasta a fost o decizie, nu numai o dorinţă. La o zi după întoarcerea din armată, a fost contactat de către un bancher care văzuse un reportaj despre el într-un ziar local. El i-a oferit un loc de muncă şi, deşi a început cu un salariu mic, a avut mereu în faţa ochilor "o imagine mentală a bogăţiei". În clipele sale de linişte sau în timp ce vorbea la telefon, el mâzgălea semnul "$" pe bucăţi de hârtie care se aflau pe masa lui. El sugerează că această credinţă, mai mult decât orice altceva, a pavat calea pentru o carieră de succes în sectorul bancar de investiţii şi de afaceri.