TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Vezi toate cărţile

Autor \ Carmen Silvia Paraschiv

Raftul Cartepedia

Carmen Silvia Paraschiv

Vezi toate cărţile

BIOGRAFIE

Studii. A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti in anul 1988. Doctor in drept al aceleiasi Universitati din anul 2000, sub coordonarea stiintifica a prof. univ. dr. Ion Neagu. A urmat cursurile postuniversitare de stiinte penale ale Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti si numeroase alte programe de formare ulterioare (masterat, cursuri postuniversitare).

Activitate profesionala. Activitate didactica indelungata, incepand cu anul 1991 (lector in cadrul catedrei de Drept penal a Academiei de Politie, in anul 1997; conferentiar universitar din anul 2000 si profesor universitar in anul 2002). Avocat in Baroul Bucuresti din anul 2002. Din 2008 si pana in prezent Specialist cooptat in elaborarea de subiecte de concurs/examen pentru Institutul National al Magistraturii. Evaluator ARACIS din anul 2010.

Publicatii. Autoare a numeroase studii si articole publicate in reviste de specialitate. Printre ultimele lucrari publicate: Teste grila de drept procesual penal, Teste grila pentru examenele de an, licenta si admitere in profesiile juridice, 3 editii (in coautorat, sub coord. prof. univ. dr. I.R. Urs, Ed. Hamangiu); Codul de procedura penala adnotat cu legislatie si jurisprudenta (in coautorat cu I. Neagu si M. Damaschin, Ed. Universul Juridic, 2009), Drept procesual penal. Sinteze de teorie. Spete. Grile, ed. a 3-a (in coautorat cu I. Neagu si M. Damaschin, Ed. Rentrop&Straton, 2007); Drept procesual penal. Partea generala si Drept procesual penal. Partea speciala, ed. a 2-a (in coautorat cu M. Damaschin, Ed. Lumina Lex, 2004).