TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Vezi toate cărţile

Autor \ Carmen-Silvia Paraschiv

BIOGRAFIE

Activitate didactica indelungata, incepand cu anul 1991 (lector in cadrul catedrei de Drept penal a Academiei de Politie, in anul 1997; conferentiar universitar din anul 2000 si profesor universitar in anul 2002). Avocat in Baroul Bucuresti din anul 2002. Din 2008 si pana in prezent Specialist cooptat in elaborarea de subiecte de concurs/examen pentru Institutul National al Magistraturii. Evaluator ARACIS din anul 2010.

A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti in anul 1988. Doctor in drept al aceleasi Universitati din anul 2000, sub coordonarea stiintifica a prof. univ. dr. Ion Neagu. A urmat cursurile postuniversitare de stiinte penale ale Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucuresti si numeroase alte programe de formare ulterioare (masterat, cursuri postuniversitare)

Autoare a numeroase studii si articole publicate in reviste de specialitate. Printre ultimele lucrari publicate: Teste grila pentru pregatirea examenului de licenta, ed. a 2-a (in coautorat, sub coord. prof. univ. dr. I.R. Urs, 2014); Codul de procedura penala adnotat cu legislatie si jurisprudenta (in coautorat cu I. Neagu si M. Damaschin, 2009), Drept procesual penal. Sinteze de teorie. Spete. Grile, ed. a 3-a (in coautorat cu I. Neagu si M. Damaschin, 2007); Drept procesual penal. Partea generala si Drept procesual penal. Partea speciala, ed. a 2-a (in coautorat cu M. Damaschin, 2004).

In perioada 2007-2008, membru in echipa de cercetare pentru grantul „Asistenta penala si postpenala a minorului. Armonizarea legislatiei romane privind raspunderea penala a minorilor cu legislatiile statelor membre ale Uniunii Europene” (Academia Romana). In perioada 2007-2009, membru in echipele de cercetare stiintifica pentru grantul „Procesul penal, intre celeritate si legalitate” (cu finantare MEC-CNCSIS), proiectul „Raspunderea juridica in domeniul protectiei muncii” (ca urmare a contractului de cercetare incheiat intre Universitatea Nicolae Titulescu si S.C. Electrica Serv S.A.) si proiectul „Masura de siguranta a confiscarii speciale in dreptul penal” (ca urmare a contractului de cercetare incheiat intre Universitatea Nicolae Titulescu si S.C. Araissa SRL).