TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Autor \ Carl Sagan
Vezi toate produsele

Carl Sagan Vezi toate produsele

Carl Sagan (n. 9 noiembrie 1934, Brooklyn – d. 20 decembrie 1996, Seattle) a fost Profesor în Astronomie și Științe Spațiale și Director al Laboratorului pentru Studii Planetare al Universității Cornell; a mai fost afiliat la Jet Propulsion Laboratory, California Institute of Technology; și cofondator și președinte al Planetary Society, cel mai mare grup dedicat științei spațiale din lume. În cadrul NASA, a avut rolul de consultant pentru misiunile spațiale fără echipaj Mariner, Voyager și Viking și s-a ocupat de informarea astronauților în misiunile acestora pe Lună.

Documentarul de televiziune distins cu premiul Peabody, Cosmos, a fost vizualizat de peste 500 de milioane de oameni din peste șaizeci de țări, iar cartea însoțitoare a petrecut șapte săptămâni pe lista de bestseller-uri a The New York Times.

Autor al treizeci de cărți, Sagan a fost distins cu premiul Pulitzer pentru The Dragons of Eden: Speculations on the Evolution of Human Intelligence în 1978, iar romanul său Contact a fost ecranizat într-un celebru film ce o are ca protagonistă pe Jodie Foster.

În distincția oferită postum lui Carl Sagan, National Science Foundation a declarat că cercetarea acestuia a transformat știința planetară . . . iar darurile oferite omenirii sunt infinite.