TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Camille Laurens
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Camille Laurens, pe numele său adevărat Laurence Ruel, s-a născut pe 6 noiembrie 1957 la Dijon, Franța. După ce a studiat literatura modernă, a predat la Rouen, iar apoi în Maroc, unde a locuit doisprezece ani. Din 2011 este profesor la Institutul de Studii Politice de la Paris.

În literatură și-a făcut debutul în anul 1991, cu volumul Index, publicând apoi și Romance (1992), Les Travaux d’Hercule (1994) și L’Avenir (1998), care alcătuiesc o tetralogie și arată preocuparea pentru relația realitate-ficțiune, adevăr-iluzie. În 1995 drama personală a pierderii unui copil, suferită cu un an în urmă, a dus la apariția volumului Philippe, urmat de Cet absent-là. Pentru Dans ces bras-là scriitoarea a obținut Premiul Femina, din al cărui juriu face acum parte, și Prix Renaudot des lycéens, iar romanul a stat la baza unei dramatizări, ca și alte cărți ale sale. În 2003, după ce a publicat L’amour, roman, scriitoarea a fost dată în judecată de fostul său soț pentru atentat la viața privată, dar a fost considerată nevinovată. Asupra acestei chestiuni a revenit cu mai multe ocazii și a pus în lumină specificul autoficțiunii, genul pe care l-a ales. Dintre lucrările care au urmat, amintim Tissé par mille (2008) și Romance nerveuse (2010).

De-a alungul anilor, autoarea a semnat cronici și articole de opinie în diferite publicații franceze și nu numai, fiind prezentă și în volume colective, a participat la numeroase festivaluri de literatură și a susținut conferințe și ateliere. Femeia inventată (2016) s-a bucurat de succes în rândul publicului larg, precum și în cel al cititorilor de specialitate.