TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Bogdan Ulmu
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Bogdan Ulmu (n.1951) este, fără îndoială, un artist complet: prozator, eseist, critic de teatru, regizor, scenograf, profesor universitar – într-un cuvânt „un om de teatru-total”, aşa cum l-a numit Mircea M. Ionescu.

După absolvirea Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1978, a predat actoria la Şcoala Populară de Arte din Ploieşti, iar din 1980 a activat ca regizor pe scenele teatrelor din Bucureşti şi din ţară. 

Obţine doctoratul în teatrologie, în 1998, cu o teză despre Caragiale.

Urmează apoi, între 1999 şi 2005, un periplu prin universităţi din Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Bacău, în calitate de secretar ştiinţific, conferenţiar şi profesor.



A semnat regia la peste 140 de spectacole profesioniste, a iscălit peste 60 de scenografii, are peste 40 de scenarii jucate sau difuzate, a colaborat cu diverse posturi de radio şi televiziune, a fost redactor şef, secretar general de redacţie sau redactor la mai multe ziare, edituri şi reviste. A publicat peste 20 de cărţi, de la cele de specialitate la cele de gastronomie.

Din 2006 este profesor titular la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi.

Este membru al Uniunii Scriitorilor (din 1990), al Asociaţiei Umoriştilor Români (din 1990), al UNITER (din 1995) şi al CREDIDAM (din 1999). Este ales, din anul 2007, în stafful WAP (Uniunea Internaţională a Păpuşarilor din Praga).

Împătimit al enologiei şi al savorilor gastronomiei, Bogdan Ulmu are în palmares peste 120 de emisiuni televizate şi peste 200 de articole în domeniu.

Discipol al marelui Brillat-Savarin, este un nostalgic al mâncărurilor de altădată. Umorul, cultura, verbul sprinten, generozitatea şi blândeţea cu care ne împărtăşeşte secretele reţetelor sale fac din acest „Savarin secundus” un adevărat estet al artei culinare.

 

„N-am reuşit să devin lucid, am rămas doar ludic.” Bogdan Ulmu