TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Blanka Lipińska
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Blanka Lipińska (născută la 22 iulie 1985) este cosmetologă poloneză și autoare cunoscută mai ales pentru trilogia ei erotică al cărei prim volum este 365 Dni (365 de zile). Primul roman a fost adaptat într-un film din 2020 de pe platforma Netflix ce a doborât recordurile de audiență. Blanka a co-scris scenariul și are un cameo în film.

S-a născut în Pulawy, sud-estul Poloniei. După absolvirea liceului, a obținut o diplomă de licență în cosmetologie. Înainte de a deveni autor, Lipińska a lucrat ca terapeut-hipnotizator. Îi place sportul și fitnessul, precum și navigarea.

Cu peste 1,5 milioane de exemplare ale bestseller-ului sau vândute în Polonia, Blanka a fost clasată drept unul dintre cei mai bine plătiți scriitori din Polonia în 2019 de revista Wprost. În 2020, aceeași revistă a inclus-o și pe lista celor mai influente femei din Polonia. Sondajul Bibliotecii Naționale Poloneze o enumeră printre primii 10 autori cei mai populari din Polonia, iar revista Forbes Women a inclus-o pe lista mărcilor feminine de top. Bestseller-ul său, 365 de zile, stă la baza unuia dintre cele mai de succes filme de pe Netflix din 2020, din întreaga lume. Filmul 365 DNI a fost timp de 10 zile numărul 1, al doilea cel mai de succes din istoria topurilor de pe Netflix.