TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Bill Bryson
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Bill Bryson (William McGuire Bryson), născut în 1951 în SUA, Cavaler (onorific) al Imperiului Britanic, a urmat cursurile Universităţii Drake din oraşul său natal, Des Moines (Iowa), dar a renunţat la studii în 1972, fără să-şi ia diploma de absolvire, preferând să plece într-o călătorie în Europa. Şi-a completat studiile abia în 1975. În 1977, s-a stabilit în Marea Britanie, unde a lucrat zece ani ca jurnalist la ziarele The Times şi The Independent.

În 1995, Bryson, soţia sa englezoaică Cynthia şi cei patru copii ai lor s-au mutat înapoi în Statele Unite (experienţele lor din acest stagiu american sunt descrise în schiţele din volumul de faţă, intitulat I’m a Stranger Here Myself (Şi eu sunt străin aici) în Statele Unite sau Notes from a Big Country în Marea Britanie, Canada şi Australia, dar în 2003 au revenit definitiv în Marea Britanie şi s-au stabilit în oraşul Durham. În acelaşi an, cartea sa Notes from a Small Island (1995) a fost votată de cititorii britanici drept cea mai bună evaluare a identităţii şi a stării de spirit a naţiunii britanice, iar autorul ei a fost numit Emisar al Moştenirii Culturale Engleze.

În 2005, deşi nu era cetăţean britanic, Bill Bryson i-a urmat actorului Sir Peter Ustinov în funcţia de Rector al Universităţii din Durham. În 2007, i s-a decernat Premiul James Joyce al Colegiului Universitar din Dublin.

Este autorul mai multor jurnale de călătorie şi al unui bestseller de ştiinţă popularizată, A Short History of Nearly Everything, care a fost distins cu Aventis Prize şi Descartes Science Communication Prize. La Editura Polirom, de acelaşi autor au mai apărut Acasă. O istorie a vieţii private (2012) şi De cealaltă parte a lumii. Călătorind prin Australia (2014).