TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Bhante Henepola Gunaratana
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Venerabilul Bhante Henepola Gunaratana a fost hirotonit călugăr budist la vârsta de doisprezece ani în Malandeniya, Sri Lanka. În 1947, în Kandy, la vârsta de douăzeci de ani, i-a fost acordată o recunoaștere și mai înaltă. El și-a încheiat educația și pregătirea școlară la Vidyasekhara Junior College din Gampaha, la Vidyalankara College din Kelaniya și la Buddhist Missionary College din Colombo. Ulterior, Bhante a călătorit în India, desfășurând timp de cinci ani o muncă de misionariat pentru Mahabodhi Society, dedicându-și activitatea oamenilor Harijana („de neatins” - clasa socială Paria) din Sanchi, Delhi și Bombay. Mai târziu, și-a petrecut zece ani ca misionar în Malaezia, în calitate de consilier pe teme religioase, la Sasana Abhivurdhiwardhana Society, Buddhist Missionary Society și Buddhist Youth Federation din Malaezia. A fost profesor la Kishon Dial School și la Temple Road Girls School și decan al Institutului de Studii Budiste din Kuala Lumpur.

În 1968, la invitația Societății Sasana Sevaka, Venerabilul Gunaratana a venit în Statele Unite pentru a îndeplini funcția de Secretar General de Onoare al Societății Budiste Vihara din Washington, D.C. În 1980 a fost numit președinte al acestei Societăți. În timpul anilor petrecuți la Vihara, a predat cursuri de budism, a condus retrageri de meditație și a ținut prelegeri la scară largă în Statele Unite, Canada, Europa, Australia și Noua Zeelanda, Africa, și Asia. Pe lângă acestea, între 1973 și 1988, Venerabilul Gunaratana a fost reverend budist la Universitatea Americană.

Și-a continuat, de asemenea, interesele academice, obținând licență, masteratul și doctoratul în filozofie în cadrul Universității Americane. A predat cursuri despre budism la Universitatea Americană, la Universitatea din Georgetown și la Universitatea din Maryland. Cărțile și articolele sale au fost publicate în Malaezia, India, Sri Lanka și Statele Unite ale Americii. Cartea sa Mindfulness pe înțelesul tuturor a fost tradusă în mai multe limbi și publicată în întreaga lume. O traducere thailandeză prescurtată a fost selectată pentru a fi folosită în programa liceelor din Thailanda.

În anul 2000, Venerabilul Gunaratana a primit din partea instituției Vidyalankara College (unde el însuși a studiat) un premiu pentru realizările de excepție pe care le-a avut de-a lungul vieții.