TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Vezi toate cărţile

Autor \ Bhante Henepola Gunaratana

Raftul Cartepedia
Bhante Henepola Gunaratana

Bhante Henepola Gunaratana

Vezi toate cărţile
Preview Mindfulness. 8 pași către fericire Mindfulness. 8 pași către fericire Bhante Henepola Gunaratana
Indisponibil
Preview Mindfulness pe înţelesul tuturor Mindfulness pe înţelesul tuturor Bhante Henepola Gunaratana
Indisponibil

BIOGRAFIE

Venerabilul Henepola Gunaratana a fost hirotonit calugar buddhist la varsta de doisprezece ani in Malandeniya, Sri Lanka. In 1947, in Kandy, la varsta de douazeci de ani, i-a fost acordata o si mai inalta recunoastere. El si-a format educatia si pregatirea scolara la Vidyasekhara Junior College din Gampaha, la Vidyalankara College din Kelaniya si la Buddhist Missionary College din Colombo. Ulterior, Bhante a calatorit in India, desfasurand timp de cinci ani o munca de misionariat pentru Mahabodhi Society, dedicandu-si activitatea oamenilor Harijana (”€žde neatins” - clasa sociala Paria) din Sanchi, Delhi si Bombay. Mai tarziu, si-a petrecut zece ani ca misionar in Malaysia, in calitate de consilier pe teme de religie la Sasana Abhivurdhiwardhana Society, Buddhist Missionary Society si Buddhist Youth Federation din Malaysia. A fost profesor la Kishon Dial School si la Temple Road Girls€™ School si decan al Institutului de Studii Buddhiste din Kuala Lumpur.

In 1968, la invitatia Societatii Sasana Sevaka, Venerabilul Gunaratana a venit in Statele Unite pentru a servi ca Secretar General de Onoare al Societatii Buddhiste Vihara din Washington, DC. In 1980 a fost numit presedinte al acestei Societati. In timpul anilor petrecuti la Vihara, a predat cursuri de buddhism, a condus retrageri de meditatie si a tinut prelegeri pe scara larga in Statele Unite, Canada, Europa, Australia si Noua Zeelanda, Africa, si Asia. Pe langa acestea, intre 1973-1988, Venerabilul Gunaratana a fost reverend buddhist la Universitatea Americana.

Si-a continuat de asemenea interesele academice, obtinand licenta, masteratul si doctoratul in filozofie in cadrul Universitatii Americane. El a predat cursuri despre buddhism la Universitatea Americana, la Universitatea din Georgetown si la Universitatea din Maryland. Cartile si articolele sale au fost publicate in Malaysia, India, Sri Lanka si Statele Unite ale Americii. Cartea sa, Mindfulness pe intelesul tuturor a fost tradusa in mai multe limbi si publicata in intreaga lume. O traducere thailandeza prescurtata a fost selectata pentru a fi folosita in programa liceelor din Thailanda.

In anul 2000, Venerabilul Gunaratana a primit de la universitatea Vidyalankara College (la care el insusi a studiat) un premiu pentru realizarile de exceptie pe care le-a avut de-a lungul intregii sale vieti.

 

 Carti publicate:

Mindfulness pe intelesul tuturor, Editura Herald, 2014

Meditatie asupra perceptiei, Editura Herald, 2015

Eight Mindful Steps to Happiness: Walking the Buddha's Path, 2001

Beyond Mindfulness in Plain English: An Introductory Guide to Deeper States of Meditation - 2009

The Path of Serenity and Insight - 2009

The Four Foundations of Mindfulness in Plain English - 2012