TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Carmen-Francesca Banciu
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Carmen-Francesca Banciu a făcut parte din grupul Generația ʼ80 și Cenaclul de Luni și a debutat în 1984, la Editura Cartea Românească, cu volumul Manual de întrebări. În 1985, cariera ei literară în România a fost abrupt încheiată. În urma obținerii Premiului Internațional de proză scurtă, cât și a Premiului acordat de Juriului elevilor și studenților din Orașul Arnsberg pentru povestirea „Ghetou strălucitor”, tradusă de Rolf Bossert, a primit interdicția de a publica. În 1991, a fost invitată la Berlin, în cadrul Programului Artist-in-Residence al DAAD pentru anul în curs. Din 1992 trăiește ca scriitor independent.

Din 1996, Banciu își scrie cărțile în limba germană. Volumele ei au apărut la editurile Rotbuch Berlin, Rotbuch Hamburg, Rotbuch/Eulenspiegel, Volk und Welt, Ullstein și PalmArtPress. A primit numeroase premii și burse prestigioase. Textele ei au fost traduse în mai multe limbi. Trei dintre volumele sale au apărut în traducere în limba engleză. Romanul Vaterflucht în traducere engleză a apărut în toamna lui 2019.

În 2018, romanul său Lebt wohl, Ihr Genossen und Geliebten a fost nominalizat pentru Deutscher Buch Preis, clasându-se printre cele mai apreciate 20 de romane din spațiul de limbă germană ale anului 2018.

Printre altele, a publicat: Trilogie der Optimisten: Vaterflucht Das Lied der traurigen Mutter, Lebt wohl, Ihr Genossen und Geliebten!, PalmArtPress (2019), Ein Land voller Helden, Berlin ist mein Paris, Geschichten aus der Hauptstadt, Fenster in Flammen, Leichter Wind im Paradies.