TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Edward Bach

 

Edward Bach (1886-1936) s-a nascut la Birmingham, a studiat la University College Hospital din Londra, obtinand diploma in medicina la Cambridge. Inainte de a trece la terapiile alternative, a dobandit o uriasa experienta medicala in timpul Primului Razboi Mondial ca medic de front. In 1930, la varsta de 43 de ani a inceput sa puna la punct o noua tehnica de vindecare. A petrecut foarte mult timp studiind plantele si florile si pregatind noi remedii florale.

Metoda terapeutica conceputa de genialul medic englez avea sa revolutioneze intreaga abordare a bolilor iar bazele impuse de acesta au deschis calea medicinii viitorului. Chiar si astazi putem considera ca aceasta abordare este putin utilizata in lumea medicala oficiala si considerata ca o terapie alternativa mai curand decat facand parte pe picior de egalitate din arsenalul medical propriu-zis.

Cu extractele sale din flori, echivaland mai mult sau mai putin cu produsele homeopatice, Dr. Bach urmarea un obiectiv capital, si anume preventia bolilor organice cu ajutorul unei ingrijiri in amonte, si anume in planul subtil, energetic, al fiintei umane.

Era important pentru Edward Bach sa elibereze omul de frica de boala si sa puna la punct un sistem de preventie simplu, adica fara interventia obligatorie a medicului, dar care sa poata fi stabilit cu usurinta si fara riscuri de catre oricine. El avea credinta ca va veni vremea cand remediile florale vor fi la indemana si se vor putea gasi in orice farmacie.

Aceasta convingere nu era chiar utopica, remediile florale Bach sunt astazi cunoscute si utilizate in lumea intreaga. Succesul remediilor florale este explicabil datorita extraordinarei lor eficacitati dar si datorita conceptului filozofic asociat care constituie un ghid in planul valorilor umane.