TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Vezi toate cărţile

Autor \ Antonio Garrido

Raftul Cartepedia

Antonio Garrido

Vezi toate cărţile
Preview Cititorul de cadavre Cititorul de cadavre Antonio Garrido
Indisponibil

BIOGRAFIE

Antonio Garrido a fost distins în anul 2012 cu Premiul Internaţional Novela Histórica “Ciudad de Zaragoza”, pentru cel mai bun roman istoric publicat în Spania de către editurile naţionale şi internaţionale. Cel de-al doilea roman al său, Cititorul de cadavre, a fost ales în unanimitate de membrii juriului pentru “extraordinara rigurozitate a subiectului operei şi a calităţii lui literare”, precum şi pentru “capacitatea de a trezi şi a menţine interesul cititorului”.

Preşedintele juriului, Juan Bolea, a vorbit despre “originalitatea şi extraordinara îndrăzneală în abordarea subiectului”, precum şi despre “extraordinara calitate literară”, în vreme ce câştigătorul ediţiei anterioare, aragonezul Agustín Sánchez Vídal, a subliniat “curajul autorului pentru îndrăzneala de a recrea o lume atât de exotică şi îndepărtată precum China secolului al XIII-lea, pe când noi, autorii spanioli, obişnuim să expunem doar mediul nostru înconjurător şi ţara noastră”. Ceilalţi membri ai juriului au fost de acord asupra “capacităţii de a amuza şi de a atrage”.

Primul său roman, La Escriba, a fost tradus în 13 limbi, a câştigat în 2010 premiul Prix des Lecteurs, situându-l pe Antonio Garrido printre cei mai importanţi scriitori de romane istorice de suspans şi aventuri scrise în limba spaniolă.