TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Vezi toate cărţile

Autor \ Amy Tan

Raftul Cartepedia

BIOGRAFIE

Una dintre cele mai în vogă autoare americane contemporane, Amy Tan s-a născut în 1952 în Oakland, California. Părinţii ei imigraseră din China în urma Războiului Civil. Studiază limba engleză şi lingvistica la San José State University. Debutează cu proză scurtă în reviste literare de prestigiu precum FM şi Seventeen.

În 1987, după o călătorie în China, începe să scrie la romanul Clubul Norocoaselor, apărut mai întîi în foileton în Ladies’ Home Journal, The Atlantic Monthly şi San Francisco Focus. Romanele Soţia zeului bucătăriei (1991), Cele o sută de simţuri secrete (1995), Fiica tămăduitorului de oase (2000) şi Salvînd peştii de la înec (2005) îi consolidează poziţia în fruntea listelor de bestselleruri. A mai publicat, printre altele, volumul de nonficţiune Împotriva sorţii (2003), precum şi două cărţi pentru copii, Doamna de pe Lună (1992) şi Sagwa, pisica siameză (1994).

Amy Tan este, de asemenea, solista formaţiei Rock Bottom Remainders, din care mai fac parte scriitori celebri precum Stephen King şi Dave Barry şi care susţine concerte în scopuri caritabile.