TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Alexandra Sinc

A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti in anul 1995 si Institutul pentru Pregatirea si Perfectionarea Magistratilor (in prezent Institutul National al Magistraturii) in 1996.

Este procuror din noiembrie 1995, in prezent la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, si formator la Institutul National al Magistraturii din septembrie 2014.

Dupa o experienta de peste 15 ani in aplicarea legislatiei penale, ca procuror, calitate in care a ocupat diferite functii de executie si de conducere, mergand de la procuror stagiar la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 5 la prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, a fost implicata, din postura de secretar general al Ministerului Justitiei si, ulterior, de consilier al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in pregatirea punerii in aplicare si implementarea noilor coduri in materie penala. A avut astfel posibilitatea de a cunoaste cele mai multe dintre problemele invocate de practicieni in legatura cu aplicarea acestora si preocuparea constanta de a cauta raspunsuri la intrebarile practicii. Experienta astfel acumulata i-a permis ca, in calitate de formator in cadrul Institutului National al Magistraturii, sa sustina prelegeri si seminarii axate pe aspectele controversate ivite in aplicarea Codului de procedura penala.