TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Alan Elsner
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Cariera scriitorului şi jurnalistului Alan Elsner este marcată de pasiunea sa pentru adevăr şi dreptate, de o necondiţionată integritate, precum şi de dorinţa de a demasca puterea excesivă şi abuzivă, lipsa de reacţie în faţa nedreptăţii, egoismul şi lăcomia societăţii contemporane. Elsner nu s-a temut niciodată să pună întrebări incomode, să zgândărească stupul cu viespi. De-a lungul celor 30 de ani de carieră, reportajele şi scrierile sale au izbutit să demaşte nedreptatea şi să lumineze câteva dintre cele mai întunecate cotloane ale lumii în care trăim.

În 2004, Alan Elsner publică prima sa carte, Gates of Injustice, o critică a sistemului american de detenţie; scrierea a fost întâmpinată cu elogii dinspre ambele părţi ale spectrului politic american, fiindu-i recunoscute onestitatea şi corectitudinea abordării unei teme cu adevărat delicate.

În 2005 apare a doua carte a lui Alan Elsner, Guarded by Angels; volumul, un omagiu adus rezistenţei şi luptei pentru supravieţuire în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost integrat, încă de la apariţie, în rândul celor mai valoroase scrieri despre Holocaust.

În 2006, Alan Elsner este profesor asociat şi ţine cursuri de jurnalism la Bucureşti, în faţa ziariştilor şi a studenţilor facultăţilor de profil; cele nouă luni petrecute în România se concretizează într-un nou volum, Romance language.



În 2007, lui Elsner îi apare volumul The Nazi Hunter: un thriller captivant bazat pe o cercetare meticuloasă şi o profundă cunoaştere a realităţilor epocii.

Alan Elsner are în spate mai bine de 30 de ani de experienţă în jurnalism; a realizat reportaje pe teme variate, de la atacurile de la 11 Septembrie  şi criza din Orientul Mijlociu, până la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, din 1996 şi 2000.
 

  • 2006 / 2007 – Profesor asociat, ţine cursuri de jurnalism în faţa studenţilor facultăţilor de profil. În acest interval locuieşte la Bucureşti, România.
  • 2001 – 2006 – Corespondent naţional al agenţiei de presă Reuters. În acest interval relatează despre atacurile de la 9 septembrie, războiul din Irak, invazia din Afganistan, războiul împotriva terorismului, multiplele probleme sociale generate de refugiaţi.
  • 1994 – 2000 – coordonator al departamentului de corespondenţi politici. În această calitate a coordonat echipa de corespondenţi care a relatat despre campania electorală şi alegerile prezidenţiale din 1996 şi 2000.
  • 1989 – 1994 – corespondent de presă pe lângă Departamentul de Stat.
  • 1987 – 1989 – coordonator al echipei de corespondenţi de presă din Ţările Nordice – în acest interval, Alan Elsner locuieşte în Stockholm, de unde coordonează birourile din Oslo, Copenhaga, Helsinki.
  • 1985 – 1987 – corespondent de presă la Londra.
  • 1980 – 1985 – corespondent al filialei din Ierusalim al agenţiei de presă Reuters.
  • 1978 – 1980 – corespondent The Jerusalem Post