TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Vezi toate cărţile

Autor \ Alan Alda

Raftul Cartepedia

BIOGRAFIE

Alan Alda (n. 1936, New York) este un cunoscut actor, regizor si scenarist american de origine italiana. L-a interpretat timp de 11 ani pe Hawkeye Pierce în M*A*S*H, aparand in toate episoadele acestui celebru serial TV; a scris scenariile a 19 episoade ale aceluiasi serial si a regizat 32. A jucat adesea pe Broadway, fiind nominalizat de doua ori pentru Premiul Tony de excelenta in teatru. A indeplinit, tot vreme de 11 ani, rolul de gazda a serialului documentar TV Scientific American Frontiers. A fost nominalizat (prima oara in 2004) pentru Premiul Academiei de Film a SUA pentru rolul din Aviatorul, regizat de Martin Scorsese.

A castigat cinci premii Emmy (fiind nominalizat pentru 32) - unul dintre ele în 2006, pentru interpretarea rolului lui Arnold Vinick din serialul TV The West Wing (Viata la Casa Alba) -, sapte premii People's Choice, sase premii Golden Globe si trei premii Directors Guild of America.

A scris doua carti de memorii: Never Have Your Dog Stuffed (Sa nu-ti impaiezi niciodata cainele), in 2005, si Things I Overheard While Talking to Myself, in 2007. Este casatorit cu autoarea de carti pentru copii si fotografa Arlene Alda; sotii Alda au trei fiice si sapte nepoti.