TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Vezi toate cărţile

Autor \ Adrian Mihalache

Raftul Cartepedia

Adrian Mihalache

Vezi toate cărţile
AdaugăPreview Înaintând mascat. Eseuri frivole Înaintând mascat. Eseuri frivole Adrian Mihalache
În stoc
24,56 lei
-15%
28,9 lei

BIOGRAFIE

Adrian Mihalache a absolvit Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, a susţinut teza de doctorat în teoria fiabilităţii şi este profesor în catedra „Tehnologie Electronică şi Fiabilitate“ a Universităţii „Politehnica“ din Bucureşti.

Este cunoscut în cercurile ştiinţifice din ţară şi din străinătate prin numeroase contribuţii la modelarea fiabilităţii sistemelor, inferenţa bayesiană, teoria reînnoirii, predicţia fiabilităţii programelor de calcul, asigurarea calităţii totale a proceselor şi proiectelor. Este autorul unor lucrări ca: Bazele teoretice ale fiabilităţii, Editura Academiei, 1983; Reliability Fundamentals, Elsevier Editions, 1989; Când calculatoarele greşesc...(Fiabilitatea software), EDP, 1995.

A publicat numeroase eseuri în reviste ca: NoesisDilemaSecolul 20Contemporanul-Ideea EuropeanăLettre InternationaleCreanga de AurArcPluralScenaTeatrul azi etc. O parte dintre ele au fost reunite în volumul: Riscul declinului, EDP, colecţia Akademos, 1994.

În paralel cu activităţile sale ştiinţifice şi culturale, A.M. este autor şi critic de teatru. A publicat volumul de eseuri pe teme teatrale Verva Thaliei, Editura Fundaţiei Ideea Europeană, 2004, distins cu premiul Asociaţiei Scriitorilor, filiala Bucureşti. 

În anul universitar 1999-2000, Adrian Mihalache a fost bursier Fulbright la Western Michigan University, Mi, SUA, unde a iniţiat un proiect de cercetare despre calitatea informaţiei şi diversitatea culturală din ciberspaţiu. Tema a fost dezvoltată, ca o abordare antropologică a ciberculturii, în cărţile: Navi-gând-ind. Introducere în cibercultură, Editura Economică, colecţia „Societatea informaţională“, 2002; Demonul dimineţii. Exerciţii la computer solo, Editura Vinea, 2003.

Adrian Mihalache este membru al Uniunii Scriitorilor şi al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru.